Vi minns året 2022

12 maj 2022
 Årets första bussresenärer på museet.

Den 12 maj kom Janne Bark (Barks buss) med årets första gruppresa till museet Det var Hantverkande Borgerskapet från Norrköping som gjorde museet den äran. Vid kaffestunden berättade Ulrike Åkesson kort om museets tillblivelse och de stora arbeten som utförts under vintern.
Som vanligt fick vi från museet tillfälle att träffa många trevliga och intresserade människor. Yvonne Bäckström stannade upp vid museets dragspelande skyltdocka och berättade att hon liksom den mera kända dragspelaren Andrew Walter kom från Gäddede i norra Jämtland.
Dagen blev en trevlig start på besökssäsongen 2022.

 30 april 2022
En härlig valborgsmässoafton med storpublik

I år kunde valborgsmässoafton firas på ett härligt normalt sätt.
Vårsånger hördes över museiområdet, brasan flammade rakt upp i den vindstilla kvällen, en rekordstor publik fick höra ett fint vårtal och ett stort fyrverkeri saluterade in våren. 

Vad mer kan man önska sig en lite gråkylig valborgsmässoafton. Det skulle kanske vara varm korv eller fika. Och visst! Båda delarna fanns. Korv ute och fika i den varma och trevliga cafeterian.

Många av besökarna passade också på att titta in i stora museihallen och kunde konstatera att det isolerade taket och det asfalterade golvet är ett fint tillskott till Lantbruksmuseets verksamhet.

Vi säger ett stort tack till alla trevliga besökare, tack till årets vårtalare Ann-Britt Wrenner Karlsson (se bild från stora hallen) och tack till alla som ställer upp för att möjliggöra ett trevligt välkomnande av våren.

 April 2022


Golvet i stora utställningshallen
är nu asfalterat

 

Många trevliga saker fortsätter att hända på museet. De pengar som Finspångs kommun delade ut till föreningar på landsbygden i slutet av förra året har nu, för Lantbruksmuseets del, omvandlats till ett jämt och fint asfalterat golv i museets stora utställningshall.


 

 En insats som kommer att betyda mycket för våra besökare. Inte minst om man har rörelseproblem och behöver rullator eller använder någon form av rullstol.
Dessutom kommer dammet att drastiskt minskas vilket också ökar trevnaden och underlättar skötseln av föremålen.

På ena bilden ser vi när en skicklig  maskinist slätar till golvet och förbereder för asfaltering.

Den andra bilden visar en nöjd ordförande på det nylagda golvet.