Ett avkopplande utflyktsmål med många minnen
Här njuter man av gamla tiders skogs- och lantbruksmaskiner och redskap.

Hushållsredskap, porslin, textil, sniderier samt miljöer från köket, salen, radiohörnan, kontoret, skogsarbetet, skomakeriet, handelsboden, snickeriet, ystningen och slakten....

Museet består av fyra byggnader , varav ett såghus, två mindre byggnader samt en stor hall med läktare. Allt tillsammans 3000 kvm .

Från skogs- och lantbruk finns en stor samling verktyg och maskiner som traktorer, vagnar och dylikt.

Museet visar livet på landet huvudsakligen under nittonhundratalets första hälft. Många föremål är dock ännu äldre. Det finns föremål från vardagslivet i hemmet och mycket hantverksutrustningar från olika yrkesutövare samt från torpar-, bonde- och affärsmiljöer.

Efter rundvandringen finns det tillfälle att ta en kopp kaffe med tillbehör i vår nybyggda kafeteria.

Det går även att hyra lokalen för privata tillställningar